Munkahelyi egészség és biztonság

munkavedelemÉpítőipari vállalatként elsődleges számunkra a megfelelő munkahelyi környezet kialakítása, hiszen kollégáink munkájuk során – tevékenységünk jellegéből adódóan – gyakorta lehetnek különféle kockázatoknak kitéve. Az esetleges veszélyhelyzetek megelőzésére, a megfelelő biztonsági óvintézkedések megtételére ezért óhatatlanul nagy hangsúlyt fektetünk. Ez a fajta munkakörnyezet fokozott és állandó ellenőrzést kíván, úgy a munkáltató, mint a munkavállaló részéről, mert a legfőbb prioritás a kockázatmentes feladatellátás biztosítása és a balesetmegelőzés.

Emiatt integrált irányítási rendszerpolitikánk egyik legfőbb építőköve a BS OHSAS 18001 munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer. Társaságunk minden munkatársával és partnerével szemben alapelvárásként fogalmazza meg a munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági előírások maradéktalan betartását, amelyet a rendszeres oktatás és továbbképzés biztosítása mellett folyamatosan ellenőriz.

Munkatársaink alapos tájékoztatása, képzése elengedhetetlen, mivel a mindennapi munka során használt veszélyes anyagok, gépek, berendezések, eszközök kockázati tényezőinek megfelelő ismerete és helyes alkalmazása óvhatja meg egészségüket. Munkahelyi vezetőinknek elsődleges feladata az adott munkahely jellemző kockázatainak ismerete, és a munkafolyamatok ennek megfelelő szervezése, ellenőrzése. Munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszerünk az építőipari tevékenység minden részletét lefedi.